6. 4. 2009

Ústí nad Labem, 6. dubna 2009 – Ministr školství za Stranu zelených Ondřej Liška ve vládě prosadil peníze pro stavbu multifunkčního a vzdělávacího centra v Ústí nad Labem, které je součástí plánu pro vybudování univerzitního kampusu.

„Celý minulý rok jsme využili k intenzivnímu vyjednávání s univerzitou. Výsledkem je podstatně upravený projekt. Nejdůležitější je z mého pohledu snížení jeho finanční náročnosti. Přístup univerzity byl konstruktivní. Proto jsme se rozhodli vyčlenit finanční prostředky až ve chvíli, kdy je jistota, že budou investovány efektivně a s rozvahou. Pro další rozvoj univerzity je nezbytné vybudování Multifunkčního informačního a vzdělávacího centra, které bude stát 420 milionů korun. Z toho drtivá většina, konkrétně 405 milionů, půjde z rozpočtu školství. Financování bude rozloženo do let 2009-2011,“ říká ministr školství Ondřej Liška.

„Zelení v Ústeckém kraji vždy měli a mají ve svém programu podporu vzdělanosti, která je základním předpokladem pro rozvoj a prosperitu regionu. Proto také podporujeme rozvoj ústecké univerzity a její infrastruktury. Díky práci našeho ministra se podařilo tyto peníze prosadit. Doufám, že se spolu s rozvojem univerzitného kampusu zlepší podmínky pro získání vzdělání v Ústí nad Labem a napomůže to zvyšování celkové vzdělanosti v našem městě i regionu,“ dodává předseda ústeckých zelených Dušan Oslej ml.

Kontakty:

Ondřej Liška, ministr školství