21. 9. 2005

Členové Strany zelených v Ústí nad Labem se připojují ke Dni bez aut (22. září 2005). Svým podpisem pod výzvu Nechte auto doma! se zavázali necestovat tento den automobilem, chystají zároveň prezentační akci pro veřejnost, na které představí svých Pět bodů udržitelné dopravy v Ústí nad Labem.

Hlavním cílem Dne bez aut je alespoň jednou v roce upozornit na trvalé poškozování našeho zdraví a života automobilovou dopravou ve městech. „Situace v Ústí nad Labem již začíná být vážná, automobilový provoz v centru města stále roste. Nic ale nenasvědčuje tomu, že by se situace měla změnit, stavbou dalších parkovišť a komunikací si pouze přiděláváme další problémy“, hodnotí situaci v krajském městě člen zelených v Ústí nad Labem Jiří Škoda.

Strana zelených minulý týden nabídla veřejnosti k diskusi Pět bodů udržitelné dopravy v Ústí nad Labem, ve kterých popisuje svoje cíle dopravní politiky na území města. Jejich další prezentace proběhne v centru Ústí nad Labem právě na Den bez aut.

Kontakt:
Bc. Radka Hotovcová