13. 3. 2009

Ústí nad Labem, 12. března 2009: Strana zelených v rámci své pravidelné informační schůzky s vedením Spolku a STZ domluvila zřízení telefonní linky pro občany města Ústí nad Labem. Na této lince budou moci občané podávat informace firmě o zjištění zápachu a jeho lokalizaci a zpětně získají informaci o zjištění a nápravě příčin.

Vedení firem informovalo o realizaci opatření ke snižování ekologických a bezpečnostních rizik, projednána byla i problematika zápachu v okolí STZ. „Díky informační telefonní lince bude zajištěna kontrola pracoviště s možnou pracovní nekázní a přijetí příslušných opatření proti pokračování obtěžujícího stavu,“ říká Jan Dytrych místopředseda ústecké Strany zelených.

„Jako hlavním problémem současného stavu vidíme lisování řepkového semene, které je pravděpodobně nejčastějším zdrojem nepříjemných zápachů. Omluvou není ani to, že se jedná o zdraví neškodný jev, neboť velmi silně narušuje už po mnoho let pohodu prostředí na Střekově a často i dále,“ dodává Dušan Oslej, předseda ústecké SZ.

Další pracovní schůzka je naplánována na září, na které budou předány informace o funkčnosti telefonní linky a postupu realizace technického řešení.

Kontakty:
Jan Dytrych, 2.místopředseda ústecké SZ