3. 9. 2009

Ústí nad Labem 3. 9. 2009 – Ústecká organizace Strany zelených v otevřeném dopise vyzvala primátora města Ústí nad Labem ke znovuuzavření Masarykovy ulice v úseku podél Smetanových sadů pro individuální automobilovou dopravu.

„Zprůjezdnění Masarykovy ulice pro osobní automobily od křižovatky s Londýnskou po Pařížskou ulici přivedlo do centra města nadměrné množství automobilů a na křižovatce s Pařížskou se proto vytvářejí kolony. V důsledku toho dochází k velkému zpožďování spojů MHD a k vyššímu zatížení občanů v centru města znečištěním ovzduší a hlukem z dopravy,“ říká k záměru Zelených zastupitel Karel Nepraš a pokračuje: „Otevření Masarykovy ulice pro osobní automobily bylo původně prezentováno jako zkušební. Protože se podle nás zprůjezdnění neosvědčilo, vyzvali jsme primátora, aby podnikl potřebné kroky vedoucí k opětovnému umístění zákazu vjezdu do této části města.“

„Městu Ústí nad Labem dlouhodobě chybí koncepce dopravy. Díky tomu vznikají různá provizorní řešení, která se postupně, i přes své zápory, stávají trvalými. Je třeba hledat cesty, jak vytěsnit tranzitní dopravu na okraj města. Je třeba hledat způsob, jak skloubit individuální, hromadnou i pěší dopravu. Veškeré směřování těchto řešení musí v konečném důsledku centrum oživit a ne ho zacpat jedoucími a stojícími auty,“ dodává na závěr Dušan Oslej, předseda městské organizace SZ v Ústí nad Labem.

Karel Nepraš
zastupitel MO Ústí nad Labem – město za Stranu zelených