22. 9. 2010

Ústí nad Labem, 22. září – Skupina ústeckých zelených a příznivců iniciativy Ústím na kole dnes dopoledne projela na bicyklech centrem města Ústí nad Labem a pak na spodní část Masarykovy ulice podél Smetanových sadů symbolicky nakreslila křídami pruh pro cyklisty.

„Během Evropského týdne mobility a na Evropský den bez aut pravidelně v Ústí upozorňujeme na zahlcení městského jádra osobními automobily a na potřebu koncepčně podporovat udržitelné formy dopravy. Loni jsme poukázali na to, že zprůjezdnění spodní části Masarykovy ulice je kontraproduktivní. Letos jsme chtěli upozornit na absenci dopravních opatření, která by cyklistům usnadnila pohyb po městě a zajistila jim bezpečí,“ říká Karel Nepraš, obvodní zastupitel za Stranu zelených.

„Město Ústí nad Labem na Evropský týden mobility oficiálně v posledních letech pořádá převážně dosti unylé akce (viz letošní plakát města), které ignorují význam ETM a nemají ambici odhalovat problémy zaběhlých stereotypů městské dopravy a důrazně podpořit její udržitelné formy. Proto jsme se magistrátu pokusili pomoci a přímou symbolickou akcí ukázat, co by dopravní situaci ve městě mohlo zlepšit. Cyklistům podle nás město dluží velmi mnoho,“ doplnil Miroslav Florian ze Strany zelených.

Kontakty:
Karel Nepraš
   lídr kandidátky Strany zelených do Zastupitelstva města Ústí nad Labem
   tel: 723 850 631

Miroslav Florian
 lídr kandidátky Strany zelených do Zastupitelstva MO Ústí nad Labem – město
 tel: 724 227 781

Evropský den bez aut 2010 - kreslení cyklopruhu, Masarykova ulice, Ústí nad Labem