25. 11. 2010

Ústí nad Labem, 24. listopadu 2010 – Městská organizace Strany zelených Ústí nad Labem si na své včerejší konferenci v Biografu u Františka zvolila nové vedení. Předchozímu vedení vypršel dvouletý mandát.

Novým předsedou ústeckých zelených se stal Miroslav Florian. Místopředsedy jsou David Daduč a Irena Moudrá Wünschová. Pětičlennou radu městské organizace pak jako členové doplňují František Šmahel a Eva Štefanová. Funkci pokladníka městské organizace bude vykonávat David Daduč. Městským revizorem byl zvolen Karel Nepraš.

„K prioritám nového vedení patří snaha vytvářet v komunální politice stínový názor důsledné a konstruktivní opoziční strany, prosazovat v Ústí témata v ochraně a zlepšování životního prostředí, jako je například péče o zeleň a o veřejný prostor, rovnoprávnost pěších a cyklistů s ostatními uživateli dopravní sítě a podpora MHD. Dále chceme usilovat o větší informační otevřenost vedení města a magistrátu vůči veřejnosti,“ říká Miroslav Florian a dodává: „Hodláme v tom spolupracovat s důvěryhodnými stranami a občanskými hnutími v Ústí a podporovat tak povědomí o cílech Strany zelených v krajské metropoli a posílit její vliv i členskou základnu.“

RMO SZ ÚL

Miroslav Florian