31. 8. 2010

Ústí nad Labem, 31. srpna 2010 – Město Ústí nad Labem se zítra chystá slavnostně otevřít renovované atrium mezi Lidickým a Mírovým náměstím. Strana zelených doufá, že se atrium stane pěkným a příjemným místem v centru města.

U Kostela, Ústí nad Labem
„Město bude muset v atriu zajistit důsledný úklid a údržbu zeleně. Bez toho veřejné prostory ztrácejí přitažlivost a zeleň hyne. Pro příklad nemusíme chodit daleko – pěší zóna mezi OC Forum a OD Labe, která patří městu, se neudržuje a je to vidět. Polovina stromků tam zaschla, což je přinejmenším smutné,“ říká Dušan Oslej.

„Z magistrátu to na nedávno dokončenou pěší zónu v ulici U Kostela není daleko, přesto jako by město problém nevidělo. Blíží se podzim a stálo by za to uschlé stromky vyměnit za nové,“ říká Karel Nepraš. „Problémů s údržbou zeleně je ale víc – podívejte se třeba, jak už roky vypadá park Republiky za Kulturním domem. Městu chybí propracovaná koncepce rozvoje a údržby zeleně.“

Kontakty:
Karel Nepraš