1. 12. 2007

Předsedovi petičního výboru byla doručena odpověď primátora Ústí nad Labem Jana Kubaty. Přinášíme ji v plném znění:

Vážený pane architekte,
děkuji Vám za petici, ve které vyjádřilo podporu mnoho občanů nejen z Ústí nad Labem, ale i z Prahy, Plzně, Liberce a jiných měst naší republiky.

Otázka vydání stavební uzávěry jako takové, nejen pro výstavbu hypermarketů v centru města Ústí nad Labem, v návaznosti na územní plán, je řešena odst. 1 § 97 stavebního zákona.

Pořízení nového územního plánu města Ústí nad Labem schválilo dne 26.4.2007 usnesením č. 77/2007 Zastupitelstvo města Ústí nad Labem. V současné době odbor územního plánování Magistrátu města Ústí nad Labem pořizuje územně analytické podklady a sbírá podněty ke zpracování zadání nového územního plánu. Vaši výzvu jsem předal jako podnět pořizovateli územně plánovací dokumentace k vyhodnocení a případnému zapracování do návrhu zadání nového územního plánu.

Vážený pane architekte, jiný postup v zákonných mantinelech není možný, a proto věřím, že má informace je dostačující.

S pozdravem

Mgr. Jan Kubata