28. 9. 2010

Ústí nad Labem, 28. září 2010 – V Ústí nad Labem byly v posledních dnech nainstalovány na několika místech nové přístřešky na zastávkách MHD. Jejich velikost a tedy i kapacita pro čekající je však na mnoha místech velmi malá a komfort cestujících veřejnou dopravou se díky tomu jasně snižuje.

„Kdyby to nebylo smutné, řekl bych, že je to až k smíchu. Nové přístřešky na zastávkách u Hraničáře nebo u Divadla jsou tak malé, že se pod ně pohodlně vejde snad jen pět lidí. Přitom tyto stanice patří v Ústí mezi nejvytíženější. Už teď je zcela jasné, že přístřešky nemohou cestujícím stačit,“ říká k problému Karel Nepraš, obvodní zastupitel a lídr Strany zelených v letošních komunálních volbách.

„Vypadá to spíš, že si firma EuroAWK, která má rekonstrukci zastávek na starosti, vytvořila reklamní plochy pro svůj byznys a vedlejší náklady v podobě vlastní zastávky absolutně minimalizovala. Vina však neleží na reklamní firmě, ale na vedení města, že takovou realizaci přístřešků na zastávkách umožnilo,“ doplňuje David Daduč ze Strany zelených, kandidát č. 5 do Zastupitelstva města Ústí nad Labem.

„Vedení města posvěcením takovýchto minipřístřešků dává jasně najevo, jakou prioritu veřejné dopravě a komfortu jejích cestujících dává. Neváhá připravit nákladnou investici parkoviště pod Lidickým náměstím, kde by jedno parkovací místo vyšlo zhruba na milion korun, ale na přístřešky pro ty, kteří šetří naše prostředí a jedou MHD, se peníze nenajdou,” uzavírá Dušan Oslej, městský předseda SZ v Ústí nad Labem a trojka magistrátní kandidátky do komunálních voleb.

nový přístřešek na zastávce MHD Hraničář, Ústí nad Labem, Masarykova ulice, září 2010

Kontakty:
Karel Nepraš
kandidát č. 1 do Zastupitlstva města Ústí n. L. za SZ

David Daduč
kandidát č. 5 do Zastupitelstva města Ústí n. L. za SZ

Dušan Oslej
předseda městské organizace SZ v Ústí n. L. a kandidát č. 3 magistrátní kandidátky