16. 11. 2006

Krajský úřad dnes zrušil stavební povolení na výstavbu parkoviště, které mělo ukrojit část ústeckých Městských sadů. Nepříjemný precedens, který v podobě výstavby tohoto parkoviště hrozil, je tak alespoň prozatím zažehnán.

„Jsem rád, že zatím nebude v této lokalitě upřednostněna automobilová doprava na úkor dětí na hřišti a největší zelené plochy v centru města. Vzhledem k vlně odporu místních občanů, kterých se již více než čtyři stovky podepsaly pod petici Přátel přírody směřovanou právě proti uvažovanému záměru, by nyní mělo zastupitelstvo podle mého názoru přehodnotit dosavadní postoj a výstavbu nadále neprosazovat.“ říká k tomu Karel Nepraš, zastupitel za Stranu zelených MO ÚL-město.

Ústí nad Labem má i v současnosti stále kredit průmyslového města se znečištěným ovzduším a špatnou vzdělanostní strukturou, stačí se jen zeptat studentů UJEP z jiných krajů ČR. „Výstavbou parkovišť si v Ústí mladé vzdělané lidi neudržíme, je třeba podporovat trvale udržitelné způsoby dopravy, parkovací domy ve vhodných lokalitách a zejména hromadnou dopravu, aby se krajská metropole stala žádaným a příjemným městem pro život. Když se bude v řešení dopravy obecně postupovat tak, jako doposud, bude se zde situace dále pomalu ale jistě zhoršovat.“ dodává Nepraš.

Kontakt:

Karel Nepraš