10. 12. 2010

Novým zástupcem za Stranu zelených v obvodním zastupitelstvu Ústí nad Labem – město se stal Matěj Páral, ústecký architekt a jeden z autorů webu o ústecké architektuře Ústí///Aussig.

O Matějově aktivním přístupu k práci zastupitele hned po prvním jednání zastupitelstva referoval Ústecký deník:

Z opozičních zastupitelů už dal o sobě slyšet také Matěj Páral (SZ). Podařilo se mu prosadit, aby radnice posílala podklady pro jednání zastupitelům elektronickou cestou, dosud je totiž dostávali jen v tištěné podobě.

„Když budu materiály konzultovat s větší skupinou lidí, tak si nedovedu představit, že bych kvůli tomu musel skenovat třeba padesát stránek,“ vysvětlil svůj požadavek. S dalším, a to aby se zastupitelská zasedání kvůli veřejnosti odehrávala později odpoledne, pak uspěl jen částečně. Místo ve 13.00 budou začínat ve 14.00 hodin.

Další návrhy už Páral chystá. Například chce, aby obvod odkoupil zpět ulici U České Besedy, kterou před několika lety prodal zájemci o vybudování obchodního centra v této lokalitě. Stavba se nekoná a ulice chátrá.

Jitka Hadašová
Ústecký deník, 3. prosince 2010